icon Vissza az összes cikkhez

A hallókészülék nedvesség elleni védelme

A hallókészülék nedvesség elleni védelme

írása

2024. 07. 22.

A nyár sokak számára a kikapcsolódás, a nyaralás és a szabadtéri programok időszaka. Azonban a hallókészüléket viselők számára a forró, párás időjárás kihívásokat jelenthet. Ebben a cikkben hasznos tippeket osztunk meg.

1.     Szárító tégely használata: Párás környezetben érdemes szárító tégelyeket használni, amelyek csökkentik az eszköz belsejébe bejutó vízpárát. A szárító tégelyek speciális szárító granulátumot tartalmaznak, amely védelmet nyújt az elektronikának.

2.     Elektromos szárító berendezések: Ezek a berendezések pár óra alatt kiszárítják és fertőtlenítik a hallókészüléket. Az UV-C lámpával ellátott hordozható dobozok hatékonyan fertőtlenítik és szárítják a készüléket, és könnyen hordozhatóak, így utazás közben is használhatók.

3.     Elemtartó nyitva hagyása: Amikor a hallókészüléket ilyen szárító eszközben tárolja, hagyja nyitva az elemtartót. Ez lehetővé teszi, hogy a levegő elérje a készülék belsejét, és a felgyülemlett pára természetes módon párologjon el, felgyorsítva a száradási folyamatot.

4.     Tárolás hűvös, száraz helyen: A hallókészüléket mindig hűvös és száraz helyen tárolja, hogy minimalizálja a nedvesség okozta károkat.

5.     Úszás és edzés előtti óvintézkedések: Úszás előtt vegye ki és hagyja biztonságos helyen, például a dobozában a hallókészüléket. Edzés közben használja izzadásgátló homlokpántot, hogy minimalizálja az izzadság okozta nedvességet.

 

A hallókészülékek érzékeny elektronikai eszközök, ezért a nedvesség negatív hatással lehet a működésükre. Nyáron nemcsak a víz, hanem a pára és az izzadság is komoly veszélyt forrást jelent a hallókészülékekre. A pára láthatatlan nedvesség, amely könnyen okozhat súlyos, akár helyrehozhatatlan károkat a készülékben. Fontos, hogy a rutin részeként az év minden napján alaposan megtisztítsuk a készüléket.

Ha úszni szeretne, fontolja meg a speciális vízálló hallókészülék beszerzését, amely kifejezetten ilyen helyzetekre készült!

A nyár a pihenés és a kikapcsolódás ideje, és a megfelelő odafigyeléssel a hallókészülék viselése is problémamentes lehet. Tartsa szem előtt a fenti a tippeket, és élvezd a nyarat gondtalanul!

Ha szeretne többet megtudni a készülékekről vagy megismerkedni a vízálló készülékekkel keresse fel weboldalunkat: www.phonak.hu