Hírek, érdekességek

Phonak blog hétről hétreHallássérült vendégek az esküvődön? Így készülj rá!

Végigcsináltunk már párat, így van fogalmunk róla, milyen aprólékos készülődést igényel egy héthatárra szóló esküvő megszervezése, és hogy jól érezve magát a násznép, pirkadatig szóljon a nóta. A frigyre lépés - azt mondják - az ifjú párról szól, mégis, hogy a „Nagy Nap” tökéletesen sikerüljön, megannyi körülményt kell a szervezőknek figyelembe venni. Ha a meghívottak között hallássérült barátod vagy rokonod is megtiszteli az eseményt jelenlétével, adunk néhány tippet, hogy célirányosan mi mindenre készülj fel.

Mítoszok és tények - porondon a hallássérülés

Hallássérülés? Nehezen fogadjuk el, hiszen kemény dolog szembesülni a ténnyel, hogy egyik érzékszervünk működésében hiba lépett fel. A technológiának köszönhetően ma már számos megoldás létezik, ami hallásunkat segíti, viszont tény, hogy a megfelelő hallókészülék, cochleáris implantátum kiválasztása mellett önmagunk trenírozására is óriási a szükség. A hallókészülékektől alapvetően már csak a rossz beidegződéseink miatt is félünk, pedig számos olyan tévhit kering a hallássérülésről, amit 2019-ben éppen itt az ideje, hogy végérvényesen ledöntsünk!

Tévedés! Neked sem lesz örökre ép a hallásod!

Ha ép hallással születtünk, a hangokat természetesnek vesszük. Azzal viszont kevesen számolunk, hogy a hallás az élet egyik ajándéka, amire ha nem vigyázunk, könnyen megsérülhet. A hirtelen jött betegségen vagy az öregedés természetes folyamatán túl számos olyan szituáció adódhat, amelynek során sérülhet a hallásod, ezért nem árt, ha hallóként és hallássérültként egyaránt figyelsz és a zajártalmaknak megfelelően védekezel.

Hallássérült party-arcok! De hogyan csinálják?

A suliban egyedüli hallássérültként bevallom, nem topogtam minden héten a diszkó bejáratánál, de ettől függetlenül imádtam a srácokkal együtt lógni. Persze, ahogy nőttem, egyre inkább úgy éreztem, hallássérült fiatalként nem is vagyok odavaló, de még mielőtt eluralkodott volna rajtam ez a negatív érzés, megráztam magam, és azt mondtam: végül is ugyanolyan vagyok, mint a többiek. Miért ne járhatnék én is ugyanúgy bulizni?

72 éves korában hunyt el Kitty O'Neal, a siket Wonder Woman

Kevés olyan veszélyes dolog van, amivel Kitty O’Neal ne nézett volna szembe élete során. Hihetetlen pályafutását tekintve mégis azt mondhatjuk, hogy egy átlagos embert talán ennek a töredéke is már félúton ledöntötte volna a földre.

Hallássérült kicsik biztonságos utazása

Amennyire szeretjük az utazást, olyannyira lehet bonyolult, ha egy csöppséggel vágunk neki. Ha a gyermekünk hallássérüléssel küzd, ott elkél a segítség. Teszteltük hát a Nagy Kölyök Kalandot, az alábbiakban pedig megosztjuk, amit utazásaink során tapasztaltunk. Íme néhány hasznos tipp ami segíthet, hogy mind a családnak, mind a hallássérült babának kényelmes és komfortos legyen az utazás.

Siket vagyok, nem UFO! 8 fura kérdés, amit feltesznek az emberek

A nagybetűs ÉLETnek van egy izgalmas tulajdonsága, mégpedig az, hogy igencsak érdekes helyzeteket képes produkálni. Például siket és halló találkozásakor. Hogy miért néznek ránk az emberek UFÓként, azt magunk sem tudjuk, hiszen ugyanabból az anyagból gyúrtak bennünket is, csak éppen annyi a különbség, hogy rosszabb a hallásunk. 

5 jel, hogy a hallókészülékünk megérett a cserére

Ragaszkodunk a tárgyainkhoz. Gyűjtjük a cipőket, táskákat, az elegáns nyakkendőket. Ha bevált egy ruhadarab, egy nyaklánc vagy egy óra, akkor azt képesek vagyunk hosszú éveken át viselni, és ha eljött a búcsú ideje, szomorú szívvel krokodilkönnyeket ejteni. A hallókészülékünk – bár funkcióját tekintve nem hasonlíthatjuk a divatcikkekhez – szintén képes hozzánk nőni, hiszen túl azon, hogy divatosak és színben, méretben az aktuális trendeknek megfelelő, alapvetően létfontosságú eszköz, amely nélkül hallássérültként nem élhetünk. De mégis, melyek azok a jelek, amelyek mind arra utalnak, hogy kedvenc hallókészülékünk megérett a cserére?

Siketbarát weboldal? Így szerezz új ügyfeleket!

A „Hogyan marketingelj okosan” témakör óhatatlanul kúszik be mindennapjainkba. A közösségi média térnyerésével mára a szakemberek száma is megnövekedett és hiába csak a szomszédunk unokájának első születésnapi fotóját néznénk meg az „Arckönyvben”, két poszt között biztos, hogy elénk ugrik minimum egy marketing tanácsadással kapcsolatos bejegyzés. De vajon gondolt már valaki arra, hogy mekkora potenciált és vásárlói bázist rejt magában a siket és hallássérült társadalom? 

Családi összejövetelek? Légy magabiztos hallássérülten!

A családi összejövetelek mindig óriási kihívást jelentenek nekünk, hallássérülteknek. Ordít a tévé, minimum egy gyerek tuti, hogy üvölt, a családtagok egymás szavába vágva beszélgetnek vagy vitatkoznak, mi pedig csak kapkodjuk a fejünket és reménykedünk, hogy ennek az egésznek mielőbb vége lesz. Az évek alatt a családi összejöveteleket illetően már kidolgoztunk néhány túlélő tippet, így szerencsére van megoldás, hogy a nagy ramazurit hallássérülten hogyan vészeljük át. És ezt most nagyon szívesen megosztjuk veled.