icon Vissza az összes cikkhez

BEVÁSÁRLÁS FALON INNEN, FALON TÚL

BEVÁSÁRLÁS FALON INNEN, FALON TÚL

Eat, Move & Smile írása

Budapest

2020. 05. 04.

Sok mindenre megtanított bennünket ez az új helyzet. Amilyen hirtelen jött, olyan gyorsan próbáltunk idomulni hozzá, mindenki a maga módján. Miután örökké semmi sem tart, bízunk benne, hogy rövid idő alatt túl leszünk majd rajta, és megtartva a jó dolgokat, a tanult, megélt pozitívumokat, mielőbb visszatérhetünk a mátrixba. Még ha a korlátozások enyhülnek is, az idősek számára sajnos továbbra sem felhőtlen a helyzet, amit a hallássérülés még tovább nehezíthet. Azonban számos olyan kiegészítő készüléket tudunk ajánlani, amivel komfortosabbá tehetjük a hétköznapokat a karantén-szabályok betartása mellett.

PartnerMic

 

Ez a diszkrét, ruhára/gallérra csíptethető mikrofon segít, hogy a Phonak Marvel hallókészülék-viselő kisebb zajkörnyezetben, illetve nagyobb távolságból is tisztán értse a felé irányuló beszédet. Ez a pici mikrofon azért is nagyon hasznos, mert ezzel nemhogy az előírt 1,5 méterről, de akár 25 méteres távolságról is hallani lehet a beszélgetőpartner hangját. Ez a 25 méteres távolság a jelenlegi helyzetben gyakorlatilag maga a hangok paradicsoma, hiszen nemcsak a bevásárlólistával kapcsolatos kérdéseket tudják a lelkes, segítőkész unokák feltenni a bejárati ajtón keresztül, de a kertben, virágültetés közben a szomszéddal is könnyen lehet beszélgetni. A PartnerMic segítségével az autóban is biztosított a könnyed diskurzus, ráadásul kihasználva a 6 órás üzemidőt, az eszköz egyszerűen újratölthető.

Az idősebb korosztályra jellemző, hogy nem mozdulhatnak ki, így ahol a lehetőség adott, ott a gyerekek és az unokák gyűjtik össze a bevásárlólistát és járják végig a boltokat. A csukott ajtó nagyban megnehezíti az igényelt tételek leadását, ráadásul a plusz időráfordítás mellett a félreértések nem várt felesleges kiadást is jelenthetnek. Ez a helyzet egy ép halló számára is óriási kihívást jelenthet, nemhogy egy hallássérüléssel élőnek! A PartnerMic-kel viszont nyitott ajtó mellett tisztes távolságból is könnyen megoldható és áthidalható ez a helyzet, de csukott ajtó mellett is tökéletesen fogják hallani egymást a felek.

RÉSZLETEKHEZ KLIKK IDE!

 

TV Connector

 

Az otthoni munkavégzés 6 héttel ezelőttig egy gyakran vágyott fogalom volt, hát most megkaptuk, kamatostól! Ezzel a több hetes karanténnal talán kicsit át is estünk a ló túlsó oldalára, de ebbe most nagyon nem lehetett beleszólásunk, így alkalmazkodva az új körülményekhez próbáljuk a legtöbbet és jobbat kihozni a mindennapokból. Így, hogy mindenki a négy fal közé szorult, bár statisztikákat még nem láttunk, valószínű, hogy a napi átlag 4 óra TV nézés is exponenciálisan megnövekedett. Azok, akik hallássérüléssel élnek és a zenehallgatás, TV nézés egyébként is alapvető problémát jelent, ezzel talán most még nehezebb helyzetbe kerültek. 

A Phonak egyik vezeték nélküli kiegészítője, a TV Connector erre nyújthat megoldást. Ha már a szórakozásunk a videófilmek, YouTube csatornák és a Netflix köré koncentrálódik, a TV Connector segítségével mindezt sztereo minőségben élvezhetjük a Phonak Marvel hallókészülékeinkben. A televízió hangja a hallókészüléken keresztül állítható, így a fotelből sem kell felpattanni, ha az operatív törzs kivetül a képernyőre, és családtagjaink sem őrülnek meg az egész nap üvöltő TV-től. A TV Connectorral az is könnyen szabályozható, hogy a TV vagy a környezet hangja legyen hallható. Egy TV Connectorhoz végtelen számú hallókészülék párosítható, így ha a családban több hallókészülék-viselő van és feltételezzük, hogy ugyanazt a műsort szeretnék nézni -, akkor mindketten egyszerre élvezhetik a kiváló minőségű hangzást. 

RÉSZLETEKHEZ KLIKK IDE!

 

Remote Control

 

Akinél a távirányító, annál a hatalom. Tudjuk ezt jól, nincs is ezen mit vitatkozni, egyszerűen tudomásul kell venni. A hallásod irányítása viszont a tiéd, és ha rendelkezel egy Phonak Remote Control távirányítóval, akkor ez többé már nem is lehet kérdés!

Ezt a távirányítót a Phonak Marvel hallókészülékhez fejlesztették ki segítségképp, ha esetleg a kis nyomógombbal nem boldogul a használója. A távirányítóval könnyen szabályozható a hallókészülék hangereje, valamint a hallókészülék programjai között is könnyedén válthatsz vele.

RÉSZLETEKHEZ KLIKK IDE!

Jó szórakozást és kellemes ki-be kapcsolódást kívánunk!