icon Vissza az összes cikkhez

Bűvös 6-os az új hallókészülékedhez

Bűvös 6-os az új hallókészülékedhez

Szécsényi Réka írása

Budapest

2019. 09. 04.

Hallókészüléket nem azért választunk, mert valahol éppen akció van, és bespejzolnánk belőle egy fél tucatot, mint négynapos ünnep előtt a konzervből, akár több évre előre. Hallókészüléket akkor választunk, ha valamilyen probléma, vagy a rendszeres szűrés okán ellátogatunk az audiológus szakorvoshoz, és az átfogó hallásvizsgálat során úgy ítéli meg, hogy halláscsökkenésünk mértékének megfelelően érdemes lenne hallókészüléket hordanunk.

Az első – második és harmadik - sokkon túl aztán, amikor már mind funkcióban, mind méretben, formában és színben kiválasztottuk a számunkra legmegfelelőbb Phonak-hallókészüléket, felmerül a kérdés: Mégis meddig kell ezt hordanunk?

 

1. Hallgass ránk és a füledre!

 

A hallókészülék viselésének idejét több tényező is befolyásolja. Az egyik, hogy az évek során, ami legyen mondjuk 6, történt-e akár a hallásodban, akár a hallókészülékedben változás. Habár a hat év alatt történő rendszeres hallásvizsgálat során napvilágot láthat, a füled úgyis jelezni fog, amikor már nem ugyanúgy hallod vele a világ zaját. Ha a hallásod a rendszeres vizsgálatoknak és a hallókészülékednek hála nem romlik a 6 év alatt, úgy akkor is érdemes ellátogatni a Phonak-partner audiológusodhoz egy esetlegesen kedvező ajánlatért.

 

2. Szuperhősök és technológiai újítások

 

A Phonak mérnökei folyamatosan azon dolgoznak, hogy mind a hallás támogatásában, mind dizájnban egyéni igényeidhez és az aktuális trendekhez igazodjanak. A hallókészülék cseréjét megelőzően érdemes körülnézni az elérhető termékek között, hiszen 6 év alatt óriásit változik a piac, és ahogy a Phonak Marvel esetében is, egyre szélesebb kényelmi funkciókkal látják el tervező kollégáink a hallókészülékeket.

 

3. Válassz saját igényeidnek megfelelően!

 

Ahogy 6 év alatt technológiai szempontból is változnak a hallókészülékek, úgy az életkörülményeid, szokásaid, igényeid és anyagi lehetőségeid is természetes, hogy változnak. Ha a hallókészülék kiválasztásánál számodra befolyásoló tényező az ÁR, úgy akkor sem kell elkeseredned, hiszen tudtad vagy sem, 6 év után ISMÉT kedvezményesen vásárolhatsz menő PHONAK hallókészüléket.

 

4. Élvezd a 15 napos próbahordás előnyeit!

 

Tudd, hogy vásárlás előtt tesztelheted a hallókészüléket! A Phonak szerződött partnerei hallókészülék vásárlásakor 15 napos INGYENES próbahordást biztosítanak, így van időd kipróbálni, hogyan működik a készülék és valóban megfelel-e személyes igényeidnek. A hallókészülékek finombeállításait szintén elvégzik szerződött audiológus partnerek, azonban, ha még így sem vagy megelégedve a készülékkel, és inkább egy másikat viselnél szívesebben, ezen 15 napon belül cserére is van lehetőséged.

 

5. Mennyi az annyi?

 

Tény, hogy a hallókészülékek, akárcsak a napról-napra megújuló szórakoztatóelektronikai termékek ára magasabb szintet képviselnek. Addig, amíg egy szuper lapos, 4K-s, ultra HD-s tévékészülék árát a vásárló nem kérdőjelezi meg, addig a hasonló kaliberrel bíró, szinte technológiai csodának számító, néhány centiméteres, diszkrét hallássegítő eszköz ára sokaknak bicskanyitogató. Pedig utóbbi nem a nép szórakoztatására készül, hanem egészségi állapotunkat, egyik legfőbb képességünket, a hallásunkat segíti. Azt viszont érdemes tudni, hogy bizonyos készülékek esetében az ár is kedvezőbb, hiszen, ha már 6 év eltelt az első, támogatott hallókészülék vásárlása óta, akkor az aktuális kondícióknak megfelelően új készülék vásárolható.

 

6. Nincs még hallókészüléked?

 

Ha a nyári fesztiválszezon, vagy a tömegesen elkövetett zajkitettség során úgy érzed, valami nincs rendben a hallásoddal, fordulj mielőbb szakemberhez! A Phonak szerződött audiológus partnerei között biztosan találsz olyat, aki egy gyors időpont-egyeztetést követően szakszerűen megvizsgálja hallásodat. A hallássérülés nem minden esetben jelentkezik hirtelen, sok esetben éveken át tartó, lassú folyamat, ami rendszeres hallásszűréssel és hallásvizsgálatokkal kezelhető, szükség esetén pedig a megfelelő hallókészülékkel biztonságos mederbe terelhető.