icon Vissza az összes cikkhez

#DeafTalent - A siket lány besétált a "Walking Dead"-be!

#DeafTalent - A siket lány besétált a "Walking Dead"-be!

Ellie Parfitt írása

Budapest

2018. 10. 10.

Felismerve a hallássérülés tudatosításának fontosságát, a filmipar egyre nagyobb hangsúlyt fektet a siket és hallássérüléssel élők mindennapjaira. Így esett, hogy a „Children of a Lesser God – Egy kisebb isten gyermekei” című alkotásból már jól ismert siket színésznő, Lauren Ridloff is szerepet kapott a „The Walking Dead” hamarosan induló, kilencedik évadában!

Folytatódik a zombi show!

 

Ridloff az első siket színésznő, aki csatlakozott a zombi show-hoz. A hallássérült lányt a legújabb túlélő főszereplőjének, Connie-nak választották be, aki tapasztalt túlélőként többször is feltűnik majd a sorozat kilencedik évadában. A színésznő feladata, hogy képességeivel könnyen átlássa a különböző helyzeteket és olvasson az emberekben. A karakter, amit a korábbi Miss Deaf America formál meg, alapvetően siket karakter, aki kommunikációs eszközként az amerikai jelnyelvet használja. Maga a szerep és a jelnyelv használata remek lehetőséget nyújt, hogy a sikeres sorozat által még nagyobb teret kapjon a hallássérülés népszerűsítése.

 

Rajongás a filmekért

 

A színésznő siketként született és Chicagoban nőtt fel, de már gyerekkorában is rajongott az olvasásért, a színházért és a filmekért. A Gallaudet Egyetem, mint siketek számára létrehozott oktatási központ középiskolájába járt, ahol fellépett az iskola „The Wiz” című produkcióban, illetve megnyerte a fent említett Miss Deaf Amerika szépségversenyt is. Az illinois-i egyetem kreatív írói szakának elvégzését követően a lány Washingtonba ment tanítani, majd Brooklynba költözött, ahol jelenleg férjével és két siket fiával él.

 

Irány a sztárság

 

Lauren siket színészként már számos filmben megmérettette magát. Pályája során szerepelt a 2011-ben bemutatott „If You Could Hear My Own Tune” című zenei drámában, majd a „Sign Gene” című filmben 2017-ben. A „Wonderstruck” Pearl szerepe után lehetőséget kapott, hogy megmutassa képességeit a „Children of a Lesser God – Egy kisebb isten gyermekei” című alkotásban, amelynek Brodway-ra írt változatáért 2018-ban Tony-díjra jelölték. A legújabb, a „The Walking Dead”-ben nyújtott alakítását ez év október 7-től érhetik el a nézők egyelőre Amerikában, mi pedig alig várjuk, hogy az európai közönség is megérezze Lauren tehetsége által, mit is jelent a #DeafTalent.