icon Vissza az összes cikkhez

Hello bébi! Itt a mama beszél!

Hello bébi! Itt a mama beszél!

Kirsten Brackett írása

Budapest

2018. 09. 03.

A kicsi Alex bébi, ahogy meghallotta Phonak Sky hallókészülékével édesanyja hangját, a szeme felcsillant és boldogan mosolyogni kezdett. Az öt hónapos csöppség egy liverpooli kórházban közepes kétoldali, idegi hallásvesztéssel jött a világra, amit már az újszülötti hallásvizsgálaton két alkalommal is diagnosztizáltak.

Az eseményt, ahogy a kisbaba megkapta élete első hallókészülékét, a kórház videofelvételen is rögzítette, ami olyannyira meghatóra sikeredett, hogy még maga az édesanya is meglepődött, amikor a Twitteren elérte a 840 ezres nézettséget.

 

Reggeli TV show-ban a bébi

 

A nagy nézettségre való tekintettel a brit televízió egyik közkedvelt reggeli műsorába is meghívták az édesanyát és hallássérült babáját, ahol Jen Denman, Alex mamája több részletet is elárult a kisfiú hallássérülésével kapcsolatban. A televíziónézőknek elmesélte, hogy a születés óta folyamatos vizsgálatokkal próbálják megtalálni a baba hallásvesztésének okát, de még mind a folyamatban lévő vértesztek, mind az MRI vizsgálat eredményeire várniuk kell.

 

Az édesanya arról is mesélt, ahogy nagyobbik fia, Joe szereti kisöccsét, aki mindenképpen segíteni akar kistestvérének, így felajánlotta, hogy megjavítja a bébi hallását. Miután úgy tanulta, hogy tisztességes szerelő nem jár csavarbehajtó nélkül, hiszen mindent a világon meg lehet vele szerelni, így a kicsi Joe úgy gondolta, ez tökéletes eszköz lesz majd ahhoz is, hogy segítsen „megjavítani” öccsének hallását. A szülők ezen jót mosolyogtak, de végül inkább a Phonak Sky hallókészülékét választották.

 

Csak pozitívan!

 

Az édesanya és családja pozitívan áll ehhez a számukra újszerű, kalandos utazáshoz. Elsőként, mindennapi kommunikációjuk során alkalmazni kezdték a brit jelnyelvet, hogy Alex már a kezdetektől fogva többféle módon érintkezzen a világgal, hiszen minél előbb kezdik használni a jelnyelvet, annál könnyebb lesz ez nemcsak Alex, de az egész család számára.

 

Mind a hallókészülék, mind a cochleáris implantátumot viselők esetében igaz, hogy az első „bekapcs” a legfantasztikusabb érzés. A siket és hallássérüléssel küzdő emberek életében először meghallani a világ hangjait, szinte leírhatatlan érzéseket okoz. Íme néhány videó a Siket közösség kedvencei közül, amelyek napról napra a mi szemünkbe is örömkönnyeket csalnak.

 

Katt IDE!