icon Vissza az összes cikkhez

Így vásárolj hallókészüléket okosan

Így vásárolj hallókészüléket okosan

Szécsényi Réka írása

Budapest

2019. 06. 01.

A hallókészülékek piaca ma már széles, szerencsére rég nem úgy vagyunk vele, mint 30 évvel ezelőtt a közértben, ahol csak egyféle párizsi volt, meg a lyukas aljú zacskós tej. Mind színben, fazonban, mind pedig teljesítményben és méretben is van lehetőségünk arra, hogy kiválasszuk azt a hallókészüléket, amely szokásainknak, élet- és divatstílusunknak a legmegfelelőbb, emellett mindennapos megoldást jelent a részletgazdag hallásban. Üröm az örömben, hogy pont emiatt nehéz is a választás, hiszen a reklámok jönnek-mennek, mi pedig azt sem tudjuk, milyen szempontok alapján válasszunk magunknak hallókészüléket.

Kérdezd az audiológust

 

Amellett, hogy a rendszeres hallásszűrés során az audiológus elvégzi a szükséges hallásvizsgálatot, abban is segít, hogy hallássérülésed típusának és mértékének megfelelően hallókészüléket és egyéb kiegészítőket ajánljon. Megbízható audiológust a Phonak országos partnerhálózatában is találhatsz magadnak és családodnak, akik nemcsak a különböző hallásproblémák, de a hallókészülék kiválasztásában és a készülék finomhangolása során is maximálisan támogatnak.

 

Online vásárlás

 

Egyre nagyobb teret nyer az online vásárlás, mint kényelmi funkció. Ahogy a cipő, háztartási gép, szemüveg vagy akár egy kiló kenyér esetében is megvan a veszélye, hogy nem azt kapjuk, amit a fotón láttunk – és rosszabb esetben ráadásul előre ki is fizettünk – úgy a hallókészülék beszerzésénél sem túl szerencsés, ha azt a világhálón intézzük. A készülékre vonatkozó garancia, a finomhangolás vagy a 15 napos ingyenes próbahordás lehetősége itt kérdéses, ezért az online vásárlást, tekintettel arra, hogy a hallókészülékek ára magasabb árszinten is mozog, mint egy pár cipőé vagy két zsák krumplié – nem javasoljuk.

 

Hallókészüléket kedvezménnyel?

 

„Ahány ház, annyi szokás” – szoktuk volt mondani, éppen ezért érdemes az audiológus szakorvosnál érdeklődni az elérhető kedvezményekről. A támogatási listán számos olyan hallókészülék megtalálható, amely alacsonyabb árkategóriában elérhető. Ezek a készülékek ugyanolyan menő kütyük, mint a nem támogatott társaik, ráadásul amellett, hogy az áruk is kedvező, a termékkínálatból is kényelmesen választhatunk.

 

Gondolkodj komplexen

 

A hallókészülék típusának kiválasztásakor érdemes körültekintően átgondolni, hogy hétköznapjaink során milyen szituációkat élünk át, és ehhez mérten bólintani rá arra a hallókészülékre, amely kiegészítőkkel tovább bővíthető. A Phonak termékcsalád számos ilyen kiegészítővel rendelkezik, amely a hallókészülékhez vezeték nélkül csatlakoztatva segíti a gyerekekkel való kommunikálást az autóban, támogatja a tévénézést, az iskolai oktatást, a sokrésztvevős tárgyalásokat és a zajos helyen történő baráti és családi beszélgetéseket.

 

Teszteld ingyen

 

A Phonak szerződött partnerei hallókészülék vásárlásakor minden esetben biztosítják számodra, hogy 15 napig INGYENESEN használd a hallókészüléket. Ez az időintervallum elegendő ahhoz, hogy teszt alá vesd a hallókészüléket, és kipróbáld azt a mindennapi életben. Ha nem vagy megelégedve a készülékkel, az audiológus finomhangolásokkal segít a lehető legjobb halláseredmény elérésében, illetve másik készüléket javasol, amely még inkább megfelel a személyre szabott, egyéni igényeidnek.