icon Vissza az összes cikkhez

Mi az a Phonak "myCall-to-Text" alkalmazás?

Mi az a Phonak "myCall-to-Text" alkalmazás?

Szécsényi Réka írása

Budapest

2019. 03. 04.

A hallássérülés elhivatott támogatójaként fejlesztő kollégáink újabb és újabb technológiai újdonságokkal rukkolnak elő, hogy mind a hallókészülékekkel, hallástámogató eszközökkel, mind pedig a hozzájuk kapcsolható kényelmi szolgáltatásokkal könnyebbé tegyük a siketek és hallássérüléssel élő emberek mindennapjait. A Phonak „myCall-to-text” applikációjának magyarországi debütálása bár egy kicsit várat még magára, kétséget kizáróan egy újabb fantasztikus alkalmazás, így előzetesen megosztunk néhány hasznos információt róla.

1. Higgy a szemednek!

 

A „myCall-to-text” alkalmazás attól olyan nagyszerű, hogy okostelefonra telepítve az applikációt, a beszélgetőpartner minden egyes szava a kijelzőn azonnal látható. Kommunikálhatunk bárhol bárkivel, a szó az applikációnak köszönhetően nem száll el! Akárcsak a tévében, moziban történő feliratozáskor, az elhangzott szó itt is azonnal, valós időben, a beszéd elhangzásával egyidőben jelenik meg az okostelefon kijelzőjén.

 

2. Szabadkezes telefonálás

 

A Bluetooth technológiának köszönhetően az okostelefon könnyen összepárosítható a Phonak hallókészülékeivel. Mázli, hogy legújabb szuperhősünk, a Marvel is rendelkezik ezzel a funkcióval, így míg a Marvelre azt mondjuk, hogy szerelem első hallásra, úgy stílszerűen a „myCall-to-text” tuti befutóként – amint megérkezik a magyar felhasználók részére is - szerelem lesz első látásra!

 

3. Kit érdekel a háttérzaj?

 

Ha egy telefonbeszélgetés során a társalgópartner szavai azonnal megjelennek a kijelzőn, valljuk be őszintén: kit érdekel a háttérzaj? Persze, ha inkább hallani szeretnénk, mint látni, úgy a környező zajok kiszűrése egyértelmű, hogy fontos, de erre már itt van a Marvel és a többi népszerű Phonak hallókészülék. Ha viszont olyan helyen tartózkodunk, ahol a hallás minőségét befolyásolják a környezeti zajok, úgy a „myCall-to-text” szuper lehetőség arra, hogy amit nekünk mondanak, azt ne csak halljuk, de azonnal lássuk is!

 

4. Nincs többé félreértés

 

A hallókészüléket és a valós idejű szövegezést egyszerre is használhatjuk, így még biztosabbak lehetünk a szövegértésben. Nincsenek félreértések, a hang egyenesen érkezik a részletgazdag hallást biztosító Marvelbe, a szöveg pedig jól olvashatóan okostelefonunk kijelzőjére.

 

5. Kíváncsi vagy? Töltsd le!

 

A „myCall-to-text” alkalmazás egyelőre az amerikai, kanadai, angol és német App Store-okban érhető el.

Az alkalmazás letöltése díjköteles, de próbahasználatra a rendszer biztosít egy egyórás, ingyenes lehetőséget.

Már nekünk sem kell sokáig várni, és elérhetővé válik ez a szuper alkalmazás Magyarországon is!