icon Vissza az összes cikkhez

Pikk-pakk tippek hallókészülékhez

Pikk-pakk tippek hallókészülékhez

Szécsényi Réka írása

Budapest

2019. 05. 25.

A lakberendezési újságokat lapozva mindig megcsordul a nyálunk, és megindul bennünk a vágy: bárcsak ilyen szép rendben lenne nálunk is minden, a fiókok szépen becsukogatva, és takaróval, párnákkal rendezetten várna minket az ágy. Az összes kütyünk menő dobozokban pihenne, és nem lógna ki sehonnan sem zsinór meg kalmantyú, ráadásul, ha utazunk, minden kicsi táskákban, rendezetten, szépen egy helyen lenne, és nem törne orrunk alá borsot az a rengeteg apró kis cumó. Pedig attól, hogy hallássérüléssel élünk, még nem kell beáldoznunk hétköznapjainkat a rendetlenség oltárán, és bár izmos a feladat, pár apró trükkel megoldható, hogy minden egyes elemet célirányosan rendezzünk néhány pillanat alatt.

Otthoni tárolás

 

Ahelyett, hogy minden szerte-szanaszét landolna a lakásban, érdemes kinevezni egy dobozt a kütyüknek. Az, hogy a Matrjoska baba-elv alapján a nagy dobozban kis doboz, kis dobozban még kisebb rendszerét választod, csakis rajtad múlik. Az viszont tény, hogy ha EGY nagy dobozban helyezed el a hallásodhoz szükséges összes eszközt, akkor bármit is keresel, legalább tudod, hogy EGY nagy dobozra kell csak szemeddel fókuszálnod. Azt meg azért csak megtalálod. A nagy dobozba tematikusan elhelyezhetsz kisebbeket is, így még inkább rendszerezni tudod az eszközöket. A doboz alapvetően lehet bármilyen, még akár egy cipősdoboz is, de választhatsz a menőbbnél menőbb lakberendezési áruházak polcairól is színben és méretben stílusodhoz illőt.

 

Töltőállomás

 

Egy nagyobb tálcából vagy kisebb méretű órás, ékszeres dobozokból könnyen kialakíthatsz egy olyan „töltőállomást”, amelyen kényelmesen elférnek a hallókészülékedhez szükséges eszközök, töltők, elemek és egyéb, kiegészítő készülékek. Fontos, hogy mindig szél-, és páramentes helyet válassz a kütyük tárolásához, és kellő magasságba tedd ahhoz, hogy ne érjék el a gyerekek.

 

Pici is, cuki is, tároló is

 

Egy apró, fedeles doboz jól jöhet a mütyűröknek. Ebben nyugodtan tárolhatod az elemeket, a tartalék akkumulátorokat, csöveket, szűrőket, törlőkendőket, kampókat és minden olyat, amit egyébként a porszívóval egy másodperc alatt felszippantanál. Olyan dobozt válassz, ami lehetőleg átlátszó és jól záródó teteje van, így nem kell nyitogatnod ahhoz, hogy messziről lásd, mi van benne, és szállítás során sem kell aggódnod, hogy kirepülnek belőle a kincsek.

 

A kábelbarát

 

A töltőkábelekkel akkor teszed a legjobbat, ha nagy nehezen sikerül végre szépen feltekerned, és úgy, ahogy van, egy átlátszó, zárható szendvicses zacskóba beteszed. Miután a reptereken kötelezővé tették a 10x10-es műanyag, zárható zacskók használatát, szinte minden drogériában elérhető, ezért a beszerzése is egyszerű. Ha felcsavartad a kábelt, csak tedd bele a nejlonzacskóba, amit így már kényelmesen dobozba is tehetsz, vagy az utazópakkodban is komfortosan elhelyezhetsz.

 

Elő a sminktáskákkal!

 

A sminktáska azért jó, mert egyrészt minimum egy darab általában minden női háztartásban megtalálható, másrészt mert különböző méretei és színei lehetővé teszik, hogy bepakold a legszükségesebbeket, amelyek egy utazás vagy akár egy átlagos hétköznap során kellenek, ráadásul a mosdóban is kellően divatos ahhoz, hogy a tükör előtt a legnagyobb nyugalommal elővedd. Egyes repülőjáratokon szintén biztosítanak cipzárral ellátott kis táskákat, amelyek szintén tökéletesen megfelelnek a célnak.