icon Vissza az összes cikkhez

TÁVOL, MÉGIS KÖZEL A SEGÍTSÉG │ HALLÓKÉSZÜLÉK BEÁLLÍTÁS VIDEÓN!

TÁVOL, MÉGIS KÖZEL A SEGÍTSÉG │ HALLÓKÉSZÜLÉK BEÁLLÍTÁS VIDEÓN!

Eat, Move & Smile írása

Budapest

2020. 07. 14.

Fura év ez a 2020, itt aztán most tényleg megtörténhet minden! Amellett viszont, hogy kezdünk hozzászokni a szinte naponta történő változásokhoz, kialakult bennünk egyfajta kíváncsiság is, hogy vajon ki mivel rukkol majd elő megint? Az elmúlt időszak pozitívuma, hogy mind a szolgáltatók, mind a gyártók kicsit összekapták magukat, és ha félve is, de olyan új utakra léptek reszkető lábakkal, amelyekre felhasználói szinten – a hazai viszonylatokat tekintve – nagyjából 20 év múlva számítottunk. Nincs ez másként a hallókészülékek piacán sem, hiszen felismerve a helyzet súlyosságát a Phonak fejlesztői olyan megoldásokat dolgoztak ki, amivel megkönnyítik a hallássérültek életét még ezekben a nehéz időszakokban is. 

MIT TUD A PHONAK REMOTE SUPPORT, VAGYIS A TÁVOLI SEGÍTSÉG?

Amikor hirtelen bezártak minket otthonunkba, nagyon azt sem tudtuk, hogy mit szabad és mit nem. Fogalmunk sem volt, hogyan oldjuk meg a hétköznapi helyzeteinket, ami hallássérültként túlmutatott a zsák krumpli vásárlásán, meg a tonna számú cukron és a liszten. A Phonak kollégái összedugták hát az okos kis svájci fejüket és kitalálták rendszer-szinten, hogy a világ minden országában hogyan oldhatnák meg a hallókészülékek beállításával kapcsolatos távsegítséget.

A Phonak Remote Support, vagyis a Távoli Segítség lett a megoldás, amely egy olyan digitális szolgáltatás, ami lehetővé teszi, hogy a hallásszakértők valós időben, videóhívás keretében igazítsanak, pontosítsanak hallókészülékünk beállításain úgy, hogy még az otthonunkat sem kell elhagynunk. Habár nem minden létező Phonak hallókészülékkel működik ez a fajta szolgáltatás – hiszen mindent egyszerre nem lehet és talán nem is várható el -, de a nagyjából 2 éve piacon lévő Phonak Marvel hallókészülékkel például már kompatibilis a rendszer. Ezzel gyakorlatilag azt oldotta meg a gyártó, hogy ez a fajta ellátás szinte bárhol és bármikor garantáltan elérhető lehessen számunkra, még akkor is, ha a személyes találkozás lehetősége – amilyen a COVID-19 ideje alatt is volt - erősen korlátozott.

MIÉRT JÓ EZ NEKÜNK?

A hallókészülékek beállításával kapcsolatos távsegítség bagatellnek tűnhet, mégis számos olyan helyzet adódhat, amikor igazán élvezhetjük az előnyeit. Nézzük csak szépen sorban őket!

NEM KELL SZEMÉLYESEN MEGJELENNÜNK A SZAKÜZLETBEN

Ami lefordítva annyit jelent, hogy nem kell az unalomig szajkózott maszkot hordanunk, nem kell tömegközlekednünk és nem tesszük ki magunkat az esetleges fertőzésveszélynek, ráadásul még időt is spórolunk.

LEHET KÖZBEN DOLGOZNI

Miután a beállítást helyben végezhetjük, nem kell napközben kiszaladni a munkahelyről. Nincs kellemetlen magyarázkodás, nincs blokkoló óra, amit a főnök vagy a kollégák árgus szemekkel vizslatnának, hiszen videó chaten keresztül – akárcsak egy telefonbeszélgetést – a hallókészülék beállítását audiológus szakértőnk segítségével könnyen el tudjuk intézni.

AZ IDŐSEBB, VESZÉLYEZTETETTEBB KOROSZTÁLY SZÁMÁRA IS BIZTONSÁGOS MEGOLDÁS

Bármit is gondoljunk az elmúlt időszakról, tény, hogy az idősebb korosztályt védeni kell. Miután hallássérülés tekintetében is erősen érintett ez a réteg, nem is kérdés, hogy a távoli segítség az idős emberek hétköznapjait is könnyebbé teheti. Akár télen, akár nyáron, hóban, hőben és a fagyban kényelmes szolgáltatást nyújt a videó-audiológus, hiszen nem kell miatta bemenni az audiológiára, hanem az okostelefon segítségével otthonunk kényelmében, kertünk szépséges környezetében megoldható a hallókészülékek beállítása.

A MOZGÁSÁBAN KORLÁTOZOTT VAGY A SZAKÜZLETTŐL MESSZEBB LAKÓK SZÁMÁRA IS IDEÁLIS MEGOLDÁS

Az otthon kényelménél nincs is jobb! Márpedig, ha megoldható, hogy a hallókészülék beállításához ne kelljen mászkálni vagy kimerítő, hosszú utakat tenni, már megérte a Phonak Remote Support!

A MINDENTŐL (IS) ÓCKODÓ TINIKNEK TÖKÉLETESEN TESTHEZÁLLÓ

Miután a felnövő generáció már egyébként is TikTok-őrült és minden, ami a virtuális téren kívül történik, az eleve „holt gagyi”, a távoli segítség online megoldása tökéletesen testhezálló számukra.

A PÁCIENS IS AKTÍVABB SZEREPET KAP

Amellett, hogy a beállítás az ingyenesen letölthető myPhonak alkalmazáson keresztül, időpont-egyeztetés alapján történik, a beállítási folyamatnak mi magunk is aktív részesei vagyunk, ugyanis bármikor jelezhetjük audiológusunknak, hogy melyek azok a szituációk, amikor éppen nem vagyunk megelégedve a hallásunkkal, ergo szükséges a hallókészülék finomhangolása, beállítása.

MIRE VAN SZÜKSÉGED, HOGY IGÉNYBE VEDD A TÁVOLI SEGÍTSÉG SZOLGÁLTATÁST?

• A Phonak Marvel hallókészüléked, ami lehet próbakészülék (Trial) is – kivétel a Sky Marvel készülékek

• Az okostelefonodra letöltött myPhonak mobilapplikációs – iOS és Android készülékekre díjmentesen letölthető

• Internet csatlakozás

• Nyugodt környezet, hogy ne zavarjanak benneteket

• Bónuszként egy családtag vagy barát, aki szükség esetén segít neked

TOVÁBBI KÉRDÉSED VAN A TÁVOLI SEGÍTSÉGGEL KAPCSOLATBAN?

Vedd fel a kapcsolatot az hallásszakértőddel: https://www.phonak.com/hu/hu/hallasgondozo-szakember-keresese.html