icon Vissza az összes cikkhez

VAN OLYAN, HOGY CSENDES OPEN OFFICE? │ PHONAK SERENITY CHOICE

VAN OLYAN, HOGY CSENDES OPEN OFFICE? │ PHONAK SERENITY CHOICE

Eat, Move & Smile írása

Budapest

2021. 03. 02.

A kedvenc részem akkor is az volt a zajos, munkaállomásokkal teli nagyvállalati multi-kultiban, amikor értékesítőként azt mondta az akkori, kollégámból hirtelen lett főnököm, hogy ne az ügyfeleket látogassam személyesen, hanem üljek bent az irodában. Miután Édesanyám mindig is a munka iránti alázatra nevelt, egyet azért nyeltem, mielőtt genetikailag szépre metszett ajkaimat kedves szavakra formálva egy rólam mintázott papírmasé legyártására javaslatot tettem. 

Majd felálltam és úriasan távoztam.

 

SOK A DUMA

Sokszor elviselhetetlen az a monoton, tompa zaj, ami az egylégterű, magasított falakkal elválasztott munkaállomásokkal telezsúfolt irodákat jellemzi. Húsz-harminc ember egy helyen, ahol sosincs csend. De hogy is lehetne? Csörög a telefon, zörög a légkondi, elhúz az utcán egy dudáló autó, szirénázó mentőautó vagy éppen a dübörgő villamos. A kollégák, ha éppen nem telefonon beszélnek, verik a billentyűzetet, majd egyik sarokból a másikba ordítva vitatják meg, hogy hány zacskó bazsalikomot öntöttek a szombati paradicsomszószba, vagy éppen kit vert orrba a csapóajtó tíz perccel azelőtt lent a kantinban. 

Ki bírja ezt?

NA PERSZE, A HOME OFFICE…

Romantikus elképzeléseinket a home office-ban történő munkavégzés nyugalmáról viszonylag hamar elfújta a család konstans csipogó szele, mert hát lássuk be, hogy önmagában jó megoldás lehetne, ha az ötven négyzetméteren nem beszélne öt ember egyszerre. Bár a nyüzsgő irodát így végre sikerült magunk mögött hagyni, és az is tény, hogy az otthoni dolgokat talán egy picivel könnyebb így a napi rutinba beiktatni, de hogy csend nincs egy másodperc sem ahhoz, hogy kényelmesen, odafigyelve tudjunk dolgozni, az fix. 

Márpedig a kicsiknek az online sulihoz igenis kell a csend, Pistának a Zoomos megbeszéléseken ott kell lennie a topon, nekünk a kreatív anyagokhoz – kinek mihez – jól esne a nyugalom, de ebben a hangokkal teli zűrzavarban ember legyen a talpán, aki nap, mint nap a maximumon teljesítve képes megugrani a feladatot.

KOLLEKTÍV ZAJSZŰRÉS

16 decibel. A Phonak legújabb, antibakteriális szűrővel ellátott Serenity Choice „KOMFORT” hallásvédő füldugója ennyivel csökkenti azokat a zavaró, alacsony frekvenciájú háttérzajokat, beszédből, telefoncsörgésből fakadó zajforrásokat, amelyekkel irodai, vagy akár home office környezetben találkozunk és negatív hatással bírnak koncentrációnkra. A készleten belül három különböző (S, M, L) méretben található 2-2 db univerzális dóm biztosítja, hogy megtaláljuk a fülünkbe ideálisan passzoló füldugót, amely kényelmes szintre csillapítja a körülöttünk zajló élet hangjait. 

A füldugók simán, meleg vízzel átmoshatók, így könnyen lehet őket tisztítani. Az aktív rohanó életmóddal számolva, a füldugókhoz kulcskarikával ellátott külön tartót is biztosítanak, hogy mindig kéznél lehessen a szett és James Bondként bárki bármikor előkaphassa.

phonak ● SERENITY CHOICE

KOMFORT

A barkácsboltokban kapható szilikon vagy szivacs anyagú hallásvédelmi eszközökkel szemben a Serenity Choice kialakításakor ügyeltek a fejlesztők arra, hogy hosszú távon komfortot és kényelmet biztosítson viselőjének. Éppen ezért amellett, hogy a zajokat elfogadható szintre csökkenti, engedi a fület szabadon szellőzni. Ennek köszönhetően a hagyományos füldugók használata során tapasztalt dugultság és a tompa hallás érzése itt egyáltalán nem jellemző, sőt! A háttérzajokat eltompítva lehetővé teszi, hogy a felénk közvetlenül irányuló hangokat meghalljuk. 

KINEK AJÁNLOTT?

Irodai környezetben dolgozóknak jó társa lehet a Phonak Serenity Choice újítása, hiszen az orvosi TPE-ből készült, hipoallergén füldugóval nemcsak a hallásunkat óvjuk, de a környezeti hatásokból fakadó spontán vérnyomásemelkedés is könnyen elkerülhető. Otthoni viszonylatban szintén jó szolgálatot tehet, mert az összezárt nyüzsgésből származó zajok ebben a helyzetben a család minden tagja számára megterhelők lehetnek. A speciális, többször használatos dómok nemcsak ár-érték arányban bizonyulnak jó választásnak, de higiénikusak is, így, ha visszaáll a régi rend, utazáshoz és pihenéshez is tökéletesen bevethetőek.  

#life is on

ÉRDEKELNEK A PHONAK LEGTRENDIBB ÚJDONSÁGAI?

Ha érdekelnek a legújabb technológiák és a legmenőbb hallásvédelem-dizájn, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy keresd meg a hozzád legközelebb található hallásszakértő audiológust! 

Audiológiai szaküzletek ITT 

A Phonak Serenity Choice termékeket keresd a kijelölt audiológiákon:

Acusticus Halláscentrum

Audissima Hallókészülék Szalon és Szakrendelő

Auris 2001 Bt.

Kaposfon Kft.

Life Balance Medical Center

Mega Halláscentrum

Pestor Halláscentrum