icon Vissza az összes cikkhez

ZAJOS MUNKAHELYEN DOLGOZOL? │ PHONAK SERENITY CHOICE

ZAJOS MUNKAHELYEN DOLGOZOL? │ PHONAK SERENITY CHOICE

Eat, Move & Smile írása

Budapest

2021. 03. 02.

„Zúg a traktor, szánt az eke, Elvtársnő, locsolhatok-e?”

Habár a zajos munkavégzés számos egyéb területe ismert, amikor az extrém zajkitettségről van szó, valahogy mindig ez a locsolóvers jut az eszünkbe. Pedig ennek aztán tényleg semmi köze a gombamód szaporodó, földből egyszer csak kinövő, új építésű ingatlanokhoz, a hazai mezőgazdasági termelést érintő gépfejlesztésekhez, a gyárak korszerűsítéséhez, na meg az ott dolgozó kollégák hallásvédelméhez. A kérdés, miszerint a főnök jó fej-e és igenis figyelmet fordít-e a munkavállalók hallásának védelmére, jogosnak gondoljuk, hiszen egy felelős vállalatvezetésnek igenis feladata, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel kollégáinak egészségét – jelen esetben hallásuk védelmét - hosszú távon megóvja.

 

ZAJOS MUNKAHELYEK

85 decibel. Túl sokat nem is kell gondolkodni azon, hogy mi számít zajos munkahelynek, hiszen a 85 decibelt meghaladó zajkitettség – legyen az akár zárt térben, akár kültéren történő munkavégzés – minden esetben halláskárosodást okozhat. Mint ahogy minden zaj esetében, úgy a különböző zajos munkavégzések esetében is igaz, hogy a zaj mértéke és annak időtartama befolyásolja a halláskárosodás mértékét, éppen ezért is célszerű olyan, kifejezetten munkavégzéshez kifejlesztett hallásvédő eszközt választani, ami nemcsak univerzális, de kellő komfortot is nyújt a hosszú távú viseléshez.

KONKRÉTAN?

Munkagépek, útépítő gépek, mezőgazdasági tevékenység során használt traktorok és termelőeszközök, fémmegmunkáló gépek, csiszolók, erdészeti és faipari tevékenységek… Napestig lehetne sorolni azokat az eszközöket és területeket, ahol a munkát végző kollégák extrém zajnak vannak kitéve. Bár a Phonak Serenity Choice „MUNKA” hallásvédelmi eszközét speciálisan ezekre a helyzetekre fejlesztették, bizonyos esetekben fontos a dupla védelem, hiszen előfordulhat, hogy a fülben lévő, hallást biztosító apró szőrsejtecskék még a legnagyobb odafigyelés mellett is megsérülhetnek. 

BÍRJA AZ IPART

24 decibel. Ennyivel csökkenti a munkavégzésből fakadó zajokat a speciálisan a munkavégzés területére kifejlesztett eszköz, 8 órán keresztül biztosítva a hallás megfelelő védelmét, egészen 109 dB zajkitettségig. Azokon a munkaterületeken, munkaállomásokon, ahol a zajkitettség ezt a határt meghaladja, egyéb hallásvédő eszközök bevetésével kettős védelem javasolt. A Serenity Choice kényelmesen kombinálható más típusú munkavédelmi eszközökkel, miközben a fül optimális szellőzését és a beszéd hangjának hallását is egyaránt biztosítja. Azért ez elég menő!

phonak ● SERENITY CHOICE

MUNKA

Miután a barkácsboltokban kapható szilikon vagy szivacs anyagú hallásvédelmi eszközök tompa és természetellenes hangzást nyújtanak, a Phonak szakemberei óriási hangsúlyt fektettek arra a Serenity Choice megalkotásakor, hogy a munkavégzés során az értékes hangok átjussanak, az extrém zajokat viszont megszűrje ez a többféle méretben kapható, speciális füldugó. A standard, rezisztív szűrők helyett a füldugó egy háló és egy membrán szűrőt tartalmaz, amely mind a magas, mind az alacsony frekvenciás hangokat csillapítja, így nem torzítja el a hangokat. 

A tökéletes illeszkedést biztosító, kúp formájú füldugót 100%-ban tesztelt akusztikus szűrőrendszerrel látták el a fejlesztők annak érdekében, hogy a lehető legjobb hangminőséget nyújtsa. Hipoallergén anyagból, vagyis orvosi minőségű TPE-ből készült, amelynek antibakteriális hatása van, valamint a hallójárat számára is megfelelő szellőzést biztosít, hogy a hagyományos füldugóknál tapasztalt dugultság és forróság érzése itt fel se merüljön.

KINEK AJÁNLOTT?

Azon munkavállalóknak, akik munkájukat akár rövid, akár hosszú távú zajhatások közt végzik, és a rendszeres hallásvizsgálat mellett fontos számukra hallásuk egészségének megóvása, valamint azon munkáltatóknak, akik felelős vezetőként kiemelt figyelmet fordítanak a prevencióra és kollégáik egészségének megóvására, és kompromisszumok nélküli, minőségi eszközöket választanak a hosszú távú munkavégzés biztosítása érdekében.

Na, most mondd! Neked jó fej a főnököd? 

#life is on

ÉRDEKELNEK A PHONAK LEGTRENDIBB ÚJDONSÁGAI?

Ha érdekelnek a legújabb technológiák és a legmenőbb hallásvédelem-dizájn, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy keresd meg a hozzád legközelebb található hallásszakértő audiológust! 

Audiológiai szaküzletek ITT 

A Phonak Serenity Choice termékekeket keresd a kijelölt audiológiákon:

Acusticus Halláscentrum

Audissima Hallókészülék Szalon és Szakrendelő

Auris 2001 Bt.

Kaposfon Kft.

Life Balance Medical Center

Mega Halláscentrum

Pestor Halláscentrum